Легкоатлети Росії не зможуть взяти участь на чемпіонаті світу в Лондоні.

Дискваліфікації російських спортсменів від міжнародних змагань точно не буде скасовано до початку змагань, тобто до серпня 2017 року.

 

 

Про повідомили представники Міжнародної асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) після засідання ради організації в Монте-Карло. У IAAF підкреслили, що зняття дискваліфікації, яка є чинною з листопада 2015 року у зв'язку з систематичним вживанням допінгу, залежить від того, коли російське національне антидопінгове агентство РУСАДА повернеться до незалежної і коректної роботи.

 

«РУСАДА мала б до травня частково відновити працездатність і лише у листопаді зможе розпочати працювати на повну силу», – процитувало німецьке спортивне видання Leichtathletik голову інспекційної комісії IAAF Руне Андерсена (Rune Andersen). За його словами, хоча Росія домоглася певних успіхів з часу вибуху допінгового скандалу, але в її спортивному житті, як і раніше відбувається багато негативних процесів.

 

Рада IAAF затвердила план, виконуючи який, Всеросійська федерація легкої атлетики (ВФЛА) зможе повернути собі членство в міжнародній асоціації. Для цього повинні бути виконані деякі ключові умови, зокрема, Міністерство спорту Росії повинне визнати наявність проблем в країні із застосуванням допінґу.

 

Водночас керівництво IAAF оголосило про намір допустити до участі в міжнародних чемпіонатах під нейтральним прапором російських спортсменів, які змогли за минулі місяці пройти незалежні допінґ-тести. Заявки на індивідуальний допуск до березневого чемпіонату Європи в Белграді подали вже 33 російських атлети. А от російським юніорам, тобто спортсменам, котрі не старші за 15 років, дозволено знову брати участь в міжнародних змаганнях без жодних обмежень.

07.02.2017