Люди пікетують апеляційний суд через звільнення підозрюваного у замаху на Богдана Копитка.

 

Близько сотні працівників ПАТ «Львівський холодокомбінат» пікетують Львівський апеляційний суд, виступаючи проти звільнення обвинуваченого в організації замаху на свого керівника Богдана Копитка Дмитра Гаврилюка, інформує IA ZIK.

 

Учора, 2 лютого, суд вирішив залишити підозрюваного, затриманого у вересні, під вартою, але з можливістю сплати застави у 1,5 млн грн. Таке рішення ухвалила колегія суддів у складі Зеновія Макойди, льберта Белена та Василя Головатого.

 

Журналістка Вікторія Балицька у своєму коментарі до рішення суду зазначила, що стаття, за якою обвинувачують Дмитра Гаврилюка, не передбачає можливості внесення застави. Проте заставу вже внесли.

 

Учасники акції скандують «Ганьба!» і тримають плакати з такими написами: «Гаврилюка в тюрму!», «Ні безкарності», «Корупційні суди оцінюють життя людини у 15 тис. доларів».

 

Як повідомили представники підприємства, ухвала про звільнення Дмитра Гаврилюка мала бути оголошена сьогодні вранці, однак з невідомих причин засідання перенесли на 6 лютого.

 

Учасники акції вимагають, щоб до них вийшли судді, а також обіцяють проводити акцію, поки не буде винесено справедливого рішення суду.

 

Як повідомляв Z, замах на Богдана Копитка стався влітку поблизу Старого Села. Вибухівка була закладена у свіжовідремонтовану дорогу. Сам підприємець не постраждав, але загинули троє його охоронців.

03.02.2017