НАБУ повідомило про затримання судді Солом'янського суду.

 

Національне антикорупційне бюро України повідомило про затримання судді Солом’янського районного суду Києва разом зі спільником. Тандему інкримінують скоєння правопорушень, передбачених ч.4 ст. 190; ч.2 ст. 15; ч.4 ст. 27; ч.3 ст. 369 Кримінального кодексу: заволодіння чужим майном шляхом обману в особливо великому розмірі, закінчений замах до підбурювання на пропозицію і надання неправомірної вигоди службовій особі, вчинення в інтересах третьої особи дій з використанням наданої їй влади.

 

НАБУ нагадує, що Конституція України та закон "Про судоустрій і статус суддів" надають право затримувати суддів під час або відразу ж після вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину.

 

Справу провадять Антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура, департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури та департамент захисту економіки Нацполіції.

 

"Українська правда" уточнює, що хабарників – суддю Сергія З. та адвоката Віталія Х. – затримали за хабар розміром у $22 тис., котрий вони мали передати службовим особам Міністерства юстиції за сприяння у знятті арешту з приміщення, що перебувало у заставі банку.

 

27.01.2017