Затриманий на хабарі митник щомісяця збирав з підлеглих данину.

 

Як повідомляв Z, учора, 19 січня, на хабарі був зариманий заступник керівника Львівської митниці Юрій Борисов. Сьогодні у Нацполіції розповіли про подробиці справи.

 

Підлеглі повинні були сплачувати «данину», аби він посприяв у залишенні їх на посадах під час реформування митниці. Щоб убезпечити себе від покарання та уникнути відповідальності, посадовець долучив до корупційної схеми старшого інспектора відділу контрабанди цієї ж митниці у якості посередника, повідомили в прес-службі Нацполіції.

 

Заступник голови Львівської митниці отримав від працівника відділу цього підрозділу 34 тис. грн та $4 тис.. У посередника вилучили $1,6 тис.. Крім того, у нього вдома знайшли ще $10 тис., які він повинен був передати посадовцю.

 

Зараз Юрій Борисів перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, а поліція та військові прокурори шукають осіб, які теж можуть бути причетні до цієї схеми.

 

«Заступника начальника Львівської митниці затримано у порядку ст. 208 КПК України. Грошові кошти виявлені та вилучені у повному обсязі під час проведення огляду місця події. Про побори знизу вверх знають всі - заявили і процесуально дали свідчення окремі сміливці лише тепер», - написав про хабарництво на Львівській митниці на своїй сторінці у Facebook головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

20.01.2017