Голова ЦВК відмовився давати свідчення на допиті у НАБУ.

 

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський, підпис котрого фіґурує у "комірній книзі" зі справи про "тіньову бухгалтерію" Партії реґіонів, відмовився давати свідчення під час допиту у Національному антикорупційному бюро України.

 

Як інформує прес-служба НАБУ, Охендовський відмовився від процесуальних дій через відсутність прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

 

"Голова Центрвиборчкому, який робить гучні заяви про «тиск» з боку НАБУ, вдруге проігнорував можливість дати пояснення фактам, встановленим детективами в ході досудового розслідування", – прокоментували у прес-службі бюро. Детективи зазначають, що, згідно з законодавством, присутність прокурора САП на допиті не є обов'язковою.

 

НАБУ зазначає, що подібним чином і 26 грудня голова ЦВК "не скористався шансом пояснити детективам, кого саме та про які особливості виборчого законодавства він знайомив під час закордонних відряджень, котрі, за версією слідства, оплачувалися коштом Партії регіонів". Тоді Охендовський ствердив, що його адвокати не мали можливості ознайомитися з матеріалами розслідування.

 

Наразі вирішується питання про доцільність проведення третього допиту очільника Центрвиборчкому.

 

13 грудня 2016 року голові ЦВК повідомили про підозру в одержанні хабарів у великому та особливо великому розмірах.

 

17.01.2017