Нідерланди планують ратифікацію Угоди про асоціацію на березень.

 

Уряд Нідерландів внесе на розгляд парламенту проект ратифікації Угоди про асоціацію з Україною після березневих виборів.

 

Про це повідомила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль в ефірі "Громадського".

 

"Що стосується сенату, то сенат не бере участь у виборах (15 березня 2017 року відбудуться вибори палати представників, – Z), водночас за планом, який був представлений прем'єр-міністром Нідерландів паном Рютте, він буде вносити в сенат пропозицію щодо підтримки рішення про підтримку Угоди про асоціацію вже після виборів, після 15 березня", – зазначила Зеркаль.

 

За словами заступниці міністра, питання ратифікації стало заполітизованим, хоча водночас Зеркаль запевняє, що резерв підтримки угоди існує і в нинішньому складі верхньої палати. "Зараз можна сказати, що готові підтримати ратифікацію в сенаті 43-44 представники сенату з 75", – поінформувала дипломат.

 

"Старий" склад палати представників теж нібито прихильний до Асоціації. "Слухання, які відбувалися на минулому тижні в нідерландському парламенті, засвідчили, що окрім партій, які входять до коаліції, зараз рішення про ратифікацію готові підтримати ще дві партії, які входять до опозиції. І, згідно з підрахунками, які були зроблені нідерландським урядом, зараз рівень підтримки з 150 депутатів налічує десь 90-91 голос на підтримку [угоди] у нижній палаті представників", – зазначила Олена Зеркаль.

 

27.12.2016