Садовий прозвітував про 5 пропозицій щодо землі для нового сміттєзвалища.

 

Від населених пунктів в радіусі 30-40 км від міста Львова надійшли 5 пропозицій щодо виділення ділянки під новий полігон ТПВ, заявив міський голова Львова Андрій Садовий, інформує 032.ua.

 

«Ми виступили з ініціативою купити ділянку під новий полігон і станом на сьогодні маємо вже 5 різних пропозицій від населених пунктів в радіусі 30-40 км від міста Львова, які готові нам продати землю. Тобто, щоб бути незалежними - купуємо і облаштовуємо новий сучасний  полігон», - повідомив Андрій Садовий.

 

За його словами,  інших варіантів немає, тому що місто  не зможе довго користуватись можливістю вивозити кудись далеко сміття, коли йде постійне блокування.

 

«Друга річ - це новий завод, який ми зобов’язані збудувати. Зараз нашим найбільшим партнером є ЄБРР , який погодився виділити 75 млн євро для будівництва нового заводу і для рекультивації існуючого полігону, правда вже більше ніж пів року ці документи лежать мертвим грузом в міністерстві ЖКГ. Не знаю, чим то закінчиться. Обіцяли до кінця року розглядати. Але незважаючи ні на що, наступного року ми почнемо будувати завод з глибинної переробки сміття. І я можу з твердістю сказати, що це буде один з найкращих заводів», - зазначив міський голова.

 

Як повідомляв Z, у листопаді цього року Львівська міськрада оголосила про намір придбати земельну ділянку для нового міського сміттєзвалища і будівництва там сміттєсортувального комплексу. 

 

Згідно з інформацією, опублікованою на сайті Львівської міськради, прийом пропозицій тривав до 23 грудня, а земельна ділянка повинна бути розташована у межах Львівської області та мати площу 25-30 га.

 

Окрім цього, на сайті міськради зазначається, що у випадку набуття права користування земельною ділянкою від органів місцевого самоврядування – додаткове постійне відрахування місцевій громаді – 50 грн. за 1т  твердих побутових відходів. У разі спільного використання існуючого полігону ТПВ – рекультивація та подальша експлуатація полігону буде здійснюватися за фінансової підтримки Львівської міської ради та за  екологічними стандартами країн Євросоюзу під супроводом європейських фахівців.

 

У міськраді наголошують, що експлуатація нового полігону ТПВ та сміттєсортувального комплексу  буде здійснюватись  за проектом та за нормами,  які відповідають екологічним стандартам країн Євросоюзу і під супроводом європейських фахівців.

27.12.2016