Німецька поліція розшукує тунісця у зв'язку з терактом в Берліні.

Особисті документи підозрюваного знайдено в кабіні вантажівки, яка стала знаряддям теракту на різдвяному базарі.

 

 

Як повідомило в середу, 21 грудня, німецьке видання Bild з покликом на джерело в берлінській поліції, підозрюваний використовував різні імена. Згідно з одним його документом, його звати Ахмедом А., в іншому значиться ім'я Аніс А. Різниться інформація й щодо віку підозрюваного, коливаючись від 21 до 23 років.

 

Окрім того правоохоронці стверджують, що ймовірного зловмисника, який вчинив теракт на Брайтшайдпляц у понеділок, поранено. У кабіні вантажівки знайдено сліди крові й за ними встановлено ДНК підозрюваного.

 

Нагадаєило, що увечері в понеділок, 19 грудня, близько 20-ї години за берлінським часом вантажівка з польськими реєстраційними номерами врізалася в натовп людей на різдвяному ярмарку в центрі Берліна. Святковий ярмарок, який розташований неподалік від меморіальної церкви кайзера Вільгельма, є одним з найпопулярніших в німецькій столиці. Щорічно його відвідують близько мільйона осіб. У той фатальний вечір на площі були тисячі відвідувачів. Внаслідок теракту загинуло 12 осіб, а також водій викраденої терористом або терористами вантажівки. 48 осіб зазнали поранень різного ступеня важкості. Життя 18 шпиталізованих осіб все ще перебуває під загрозою.

 

У вівторок, 20 грудня, поліція звільнила без висунення звинувачень чоловіка, вихідця з Пакистану, затриманого за гарячими слідами за підозрою у скоєнні теракту. Затриманому вдалося довести свою непричетність до злочину. Тоді стало зрозумілим, що справжній вбивця перебуває на волі й досить імовірно, що він - озброєний.

 

Терористичне угруповання «Ісламська держава» вже встигло взяла на себе відповідальність за берлінський теракт  19 грудня. Відповідне повідомлення було опубліковане на пов'язаному з джихадистами інтернет-ресурсі. Виконавця злочину в повідомленні названо «вояком ІДІЛ», котрий відгукнувся на заклик нападати на мешканців країн, які входять в антиджихадистську коаліцію під керівництвом США.

21.12.2016