СБУ затримала полковника ЗСУ, що був звільнений з полону сепаратистів.

 

Служба безпеки України затримала полковника Збройних сил України, розвідника Івана Без’язикова за підозрою в співпраці з російськими спецслужбами.

 

Про це під час брифінґу заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, інформує УНІАН.

 

"Ми тривалий час займалися збором доказів, щоб не робити поспішних висновків у цій справі, і наявні матеріали в справі дають нам підстави тепер говорити відкрити прямо, твердо, що Без’язиков дійсно працював і виконував завдання російських спецслужб", – сказав представник СБУ.

 

За словами Ткачука, Без’язиков неодноразово виїжджав до Ростова-на-Дону для отримання інструктажів від кадрових працівників російських спецслужб.

 

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу; затриманому повідомили про підозру.

 

За словами дружини полковника Маргарити Кушнірової, під час обшуку з будинку подружжя вилучили техніку: комп'ютери, планшети, картки пам'яті, фотоапарати та мобільні телефони. Обшук проводило четверо осіб у цивільному одязі. "Перебуваючи в полоні незаконного формування самоназваного «розвідувального управління ДНР» вступив до вказаного формування та виконував обов'язки заступника начальника першого відділу агентурної розвідки", – йшлося в ордері.

 

Дружина Без'язикова переконана, що її чоловік не винен. "Так, йому пропонували співпрацю і намагалися вербувати, але він не погодився. Про це знали всі, він розповів, коли вийшов з полону», – цитує "Громадське".

 

13.12.2016