Сміттєсортувальної лінії в Рясному не буде: громадськість і Синютка виступили проти.

 

Голова ЛОДА Олег Синютка, обласні чиновники та депутати підтримали вимогу громади мікрорайонів Рясне, Рясне-2 та сіл Білогорща і Рясна-Руська щодо заборони будівництва в Рясному сміттєсортувальної та сміттєпресувальної ліній. Олег Синютка пообіцяв особисто зустрітись з мешканцями навколишніх районів та сіл аби підтримати їх та допомогти у відстоюванні прав на чисте довкілля перед міською владою, інформує ЗіК.

 

«Перед тим, як їхати сюди, я спілкувалась з головою Львівської ОДА Олегом Синюткою, який сказав, що не підтримує цих ідей міської влади, а буде підтримувати нашу громаду і, якщо треба, приїде зустрінеться і допоможе відстояти наші права», – розповіла учора, 17 листопада, під час громадських слухань депутат ЛОР Тетяна Бей.

 

Про роботу обласної влади щодо вирішення проблеми сміття на слуханнях розповів в. о. керівника Департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назар Романчук.

 

«Ми не стали чекати поки Андрій Іванович буде довго шукати місце під сміттєзвалище і самі знайшли три земельні ділянки, на які зараз зроблені всі необхідні документи. Жодна з цих ділянок не знаходиться у Львові. І 10 грудня ЛОДА оголошує конкурс на будівництво комплексів по сміттєпереробці. У них має входити сортувальна лінія, полігон для тимчасового розміщення ТПВ та сам сміттєпереробний завод. Впродовж місяця будуть прийматись пропозиції і тоді почнуться роботи», – зазначив чиновник.

 

Окрім того, голова Держекоінспекції у Львівській області Микола Маланич заявив під час слухань, що жодних документів від ЛМР про будівництво сміттєсортувальної лінії до екологів не надходило.

 

Як повідомляв Z, в ЛМР хочуть розмістити на території промзони «Львівхімсільмаш» лінії для сортування сміття, а також у результаті вже оголошеного тендеру – заводу для пресування твердих побутових відходів.

18.11.2016