Відбулась традиційна молитва примирення.

 

Учора, 1 листопада, у Львові молитвою примирення вшанували пам'ять загиблих в польсько-українській війні. Містяни помолились біля меморіалів Орлят та бійців УГА, повідомив на своїй сторінці в мережі Facebook голова УГП Богдан Панкевич.

 

«Ми помолилися на могилах і вшанували пам'ять вояків УГА та УСС, які брали участь у листопадових подіях 1918 року у Львові і похоронені на Янівському цвинтарі.

 

Потім були на Молитві Примирення на Личаківському цвинтарі, молилися на могилах Героїв АТО і Небесної Сотні. Гімн України і "Червону Калину" співали на обох цвинтарях. Дуже дякую Священикам і викладачам УКУ та всім львів'янам, які були на Молитві Примирення!», — написав Богдан Панкевич.



Молитва Примирення на Личаківському цвинтарі у Львові. Фото: facebook.com/bpankevych

 

Уперше польсько-українська молитва примирення масово відбулася 1 листопада 2002 року за участю кардиналів Любомира Гузара та Мар'яна Яворського, дисидентів Яцека Куроня, Михайла Гориня, Мирослава Мариновича і ще близько сотні громадських діячів з України та Польщі. Така акція стала ініціативою поляків та українців, які виступили за діалог, порозуміння і поєднання між двома народами.

02.11.2016