Лист І.Франка до М. Драгоманова 14 лютого 1894 р.

Львів, 14 лютого 1894 р, 

 

Вельмишановний добродію!

 

Посилаю Вам Новий завіт. Ваша стаття увійшла до сього н—ра вся, вийшло трохи більше, ніж аркуш, та се не вадить нічого. Коли Вам не буде можливо зробити до слід. н-ра дальшу главу, то можемо зробити на один н-р паузу, хоч, звісно, я був би радніший дати і в слід. н-рі хоч піваркуша. Я мушу давати Вашої статті більші порції задля передруку, щоб вийшло на аркуш.

 

На Ваш лист відповім трохи докладніше сими днями, тепер дуже спішусь. Замічаю тільки, що сейм ще триває Окун. у Львові і агітувати до Бродів не думав їхати. Та, впрочім, агітація за Громницьким була б без¬предметова, бо Громні. зрікся своєї кандидатури, а агітація за П¬—ком також безпредметова, бо його в Бродах ніхто не бере всерйоз, взагалі він, по моїй думці, зовсім хибно повів справу і підрізав ноги не тільки собі, але й цілій партії на многі літа. Та про його кампанію ви¬борчу, надіюсь, він сам напише Вам докладніше.

 

Замічу ще, що Вартовий не Чайченко, а катериносла¬вець Катренко, і що надарма Ви його балакання приймаєте за голос «нашої публіки». Ну, та про се при ліпшій нагоді.

 

Здоровлю Вас.

 

Ваш Ів. Франко.

 

Львів, 14/2 94

 

[І.Франко, Зібрання творів у 50-ти томах, т. 49, с.460—461]

 

14.02.1894