Після випадку смерті немовляти пологовоий будинок закрили на профілактику.

 

Від сьогодні, 17 жовтня, до 8 листопада планово закрите на профілактику пологове відділення 3-ї міської клінічної лікарні на вулиці Рапопорта, 8, а його лікар Оксана Колодій відсторонена від роботи, повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

 

Родина жінки, яка нещодавно мала народити дитину в цьому пологовому відділенні, звинувачує відстороненого лікаря в тому, що через її дії або бездіяльність здорова дитина загинула в утробі матері.

 

«Зараз триває розслідування факту загибелі плоду в утробі матері. Наразі рано робити висновки щодо дій лікуючого лікаря. Також на рівні адміністрації лікарні та управління проведено службові розслідування. Комісії з фахівців в галузі акушерства і гінекології за участю працівників кафедри акушерства та гінекології Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького дійшли висновку, що без заключення судово-медичної експертизи пояснити причину антенатальної загибелі плода не можливо», – зазначили в управлінні охорони здоров’я ЛМР.

 

Наразі лікар працюватиме в жіночій консультації.

 

Окрім того, сьогодні у Львові відбувається мітинг у пам’ять про загиблу дівчинку та на знак протесту проти безладу у львівських пологових будинках.

17.10.2016