Олланд назвав повернення кордону останнім пунктом мінського плану.

 

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що одним із перших пунктів у втіленні мінського плану мусить бути проведення виборів на Донбасі, натомість про відновлення контролю Україною над своїм кордоном є одним із завершальних етапів.

 

Про це Олланд заявив у вівторок у Страсбурзі на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, відповідаючи на запитання щодо стану виконання мінських домовленостей, інформує УНІАН.

 

Президент Франції закликав виконати угоди, інакше протистояння перейде у фазу замороженого конфлікту.

 

"Я готовий у рамках «нормандського формату» просуватися вперед, щоб повністю виконати мінські домовленості, інакше це буде заморожений конфлікт", – сказав Олланд.

 

Президент Франції наголосив, що головною метою мінських домовленостей є встановлення миру, відновлення територіальної цілісності України.

 

"Але для цього слід провести вибори, треба забезпечити цей процес. І вже на завершення цього процесу уряд, українська влада могли б повернути контроль над своїми кордонами. Іншими словами, мінський процес – це серія етапів, і необхідно дотримуватися кожного. Насамперед, це припинення вогню, безпека, конфіскація зброї, а потім необхідно провести вибори", – деталізував він.

 

На переконання Олланда, до цього процесу, окрім української влади, слід залучити "російську сторону, тому що вона має вплив на керівників східних регіонів". "Це також стосується Німеччини та Франції, тому що ми були присутніми під час підписання мінських домовленостей", – пояснив він.

 

11.10.2016