Володимир Путін скасував свій візит до Парижа, запланований на 19 жовтня.

Про це у вівторок, 11 жовтня, повідомила аґенція Reuters з покликом на джерело Єлисейському палаці.

 

 

За даними джерела аґенції Reuters, запланований візит Путіна обговорювався Москвою і Парижем у вівторок вранці. Французька сторона запропонувала Кремлю під час зустрічі обговорити виключно ситуацію в Сирії, наполягала, що інші теми в ході зустрічі обговорюватися не повинні. У відповідь російська сторона заявила, що хотіла б відкласти візит. 

 

«Між Єлисейським палацом і Кремлем відбулася розмова, в ході якого Париж дав зрозуміти Москві, що робоча зустріч з російським президентом Володимиром Путіним щодо Сирії можлива за умови вилучення будь-яких інших тем у розмові за участі президента Республіки Франсуа Олланда. У Росії дали зрозуміти, що бажають відкласти візит», - цитує Reuters слова свого джерела в Єлисейському палаці.

 

Хоча офіційно ця інформація не підтверджена. Російська влада повідомлення про скасування візиту Путіна до Франції поки що не прокоментувала. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков поки що не відповів на письмові запити журналістів з проханням прокоментувати цю інформацію.

 

Нагадаємо, що напередодні президент Франції Франсуа Олланд у інтерв'ю французькому телеканалу TF1 заявив, що може відмовитися прийняти Путіна в Парижі.

 

«Я поставив собі запитання: чи корисно це, чи потрібно це (зустрічатися з Володимиром Путіним)? Чи може чинитися тиск? Чи можемо ми ще зробити так, щоб він (Путін) припинив те, що він робить спільно зі сирійським режимом, припинив надавати підтримку військово-повітряним силам режиму, які скидають бомби на населення Алеппо?», – цитує французького президента телеканал TF1.

 

Водночас Олланд у вчорашньому інтерв’ю зазначив, що остаточно не відкинув варіанту зустрічі з російським колегою. «Якщо я прийму його (Путіна), то я скажу йому, що це неприйнятно. Мешканці (сходу Алеппо) сьогодні є жертвами військових злочинів. Ті, хто чинять ці злочини, будуть притягнуті до відповідальності, в тому числі і в Міжнародному кримінальному суді», – зазначив він.

11.10.2016