Роботи з рекультивації Грибовицького сміттєзвалища розпочнуться вже цього тижня, – Садовий.

 

Сьогодні, 3 жовтня, міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що роботи з рекультивації Грибовицького сміттєзвалища стартують вже цього тижня, інформує Дивись.Інфо.

 

«Цього тижня ми починаємо процес рекультивації на полігоні власними силами. Ми не будемо чекати коштів від Європейського інвестиційного банку, бо це займе мінімум півроку.

 

У нас кожного дня відбуваються дискусії з активістами сіл, які знаходяться поруч зі сміттєзвалищем. Всі все розуміють. Я переконаний, що ми знайдемо порозуміння з мешканцями цих сіл, але для цього потрібен час. Рекультивацію ми починаємо, школу будуємо, рухаємося чітко вперед», – сказав Андрій Садовий.

 

Він додав, що процес рекультивації триватиме орієнтовно 4 роки. Водночас, минулого тижня сільська рада Малехова відхилила договір, запропонований Львівською міською радою щодо рекультиваціїполігону та покращення інфраструктури села.

 

Поза тим, триває робота з підписання угоди про отримання Львовом коштів на будівництво нового сміттєпереробного заводу. Як повідомляв Z, Кабінет міністрів підтримав клопотання Львова про європейський кредит на суму 75 млн євро.

03.10.2016