В області планують збудувати сучасну біатлонну базу для змагань міжнародного рівня.

 

У селі Підгороднє Тернопільського району управління фізичної культури і спорту Тернопільської облдержадміністрації планує збудувати сучасну біатлонну базу, розповів керівник управління Віктор Мацикур, інформує тижневик Номер один.

 

За його словами, вже розроблено план комплексу, а гроші – близько 10 млн грн – планують залучити за допомогою міжнародного ґранту та з фонду соціально-економічного розвитку.

 

«У планах - збудувати стрільбище на 30 установок, що відповідає сучасним стандартам, трибуни для глядачів, технічне приміщення з суддівською кімнатою, роздягальнями для спортсменів. Натомість лижоролерну трасу, яка матиме протяжність 4 км, хочуть прокласти по вже вирубаній свого часу просіці. Її пропонують заасфальтувати. Запроектований комплекс дозволить у Підгородньому проводити етапи Кубка Європи і навіть світу, адже відповідатиме найвищим сучасним стандартам», – каже Віктор Мацикур.

 

Для того, щоб цей проект відбувся, додає він, потрібно отримати всі погодження на місцях, потім черга за Кабінетом Міністрів, адже саме на столичному рівні мають вирішити питання з заказниками та ботанічними садами, що розміщені у кварталі, де планується будівництво біатлонного комплексу.

 

Минулого тижня постійна комісія облради з питань охорони навколишнього середовища та природокористування підтримала рішення про зміну статусу лісової ділянки, де запроектовано будівництво нової лижоролерної траси та біатлонного стрільбища поблизу с. Підгороднє.

 

«Уже дві області погодили всі технічні моменти і претендують на ґрантові кошти. Ми ж могли просто випасти з цього процесу. На щастя, депутати зрозуміли всю важливість проекту для Тернопільщини і погодили рішення, що дозволить області претендувати на закордонний ґрант для будівництвалижоролерної траси», – прокоментував голова депутатської комісії Петро Гадз.

 

«Якщо вдасться реалізувати цей проект, ми ввійдемо в історію тернопільського спорту. В Україні єдина база олімпійської підготовки біатлоністів є у Чернігові, але там немає таких можливостей, як у Підгородньому. Натомість Тернопіль реально може стати центром українського і східноєвропейського біатлону, і цей шанс треба використати, – резюмував Віктор Мацикур.

 

Зазначимо, що серед відомих тернопільських біатлоністів – чемпіонка світу Олена Підгрушна та Дмитро Підручний.

20.09.2016