Порошенко: Україна зацікавлена в наданні Заходом летальної зброї, як і раніше.

 

Президент Петро Порошенко заявив, що найбільш дієвим способом міжнародної підтримки для України є збереження санкцій проти Росії та надання Заходом летальної зброї.

 

Про це Порошенко заявив у Нью-Йорку на зустрічі з українською громадою, повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Другим за порядком, але не менш важливим за значенням питанням [після санкцій] є передача летальної зброї та інших військових технологій українським ЗСУ", – заявив президент.

 

Українська армія довела, що на неї можна покластися, сказав він. "На початку моєї президентської каденції наші партнери зі США говорили, що у них є стовідсоткова інформація, що 50% українських ЗСУ корумповані, ще 50% – аґенти КДБ", – зазначив Порошенко.

 

Президент наголосив, що Україна не планує використовувати озброєння з Заходу для наступальних операцій. "Ми продемонстрували, що Україна ніколи не вела і не вестиме загарбницьких воєн. З України ніколи не надходило загрози. І абсолютно безпечно нам передати летальну зброю", – заявив Порошенко.

 

Згідно з повідомленням Адміністрації Президента, візит Петра Порошенка до США триватиме три дні, до 21 вересня.

 

Голова держави виступить із промовою на загальних дебатах 71-ї сесії Генеральної асамблеї ООН, а також візьме участь у саміті Ради безпеки ООН та засіданні високого рівня, присвяченому проблемі біженців та міґрантів.

 

На берегах Генеральної асамблеї ООН заплановано проведення низки двосторонніх зустрічей Президента України з іноземними лідерами, зокрема Туреччини, Японії, Нової Зеландії, Арґентини, Катару.

 

Окрема увага під час візиту буде віддана питанням поглиблення відносин стратегічного партнерства України та США. У цьому контексті Петро Порошенко зустрінеться з американським керівництвом, представниками провідних ділових і політологічних кіл країни.

 

19.09.2016