Історичний музей починає реставрацію Чорної кам'яниці на площі Ринок.

 

Проект Львівського історичного музею «Реставрація Чорної кам'яниці на площі Ринок у Львові» переміг у конкурсній ґрантовій програмі 2016 року «Великий проект» Посольського фонду США збереження культурної спадщини, інформує Музейний простір.

 

Проект буде реалізований протягом вересня 2016 року — жовтня 2019 року. За той час ґрантодавець виділить на його виконання $275 тис., власний внесок Львівського історичного музею становитиме $29,75 тис.

 

Проект буде здійснений у співпраці з Кафедрою реставрації архітектурної і мистецької спадщини Інституту архітектури Національного університету «Львівська політехніка».
 

Завдяки ґранту планується відновити чільний та внутрішній фасади будівлі, частину даху й інтер'єрів першого поверху, впорядкувати внутрішнє подвір'я, створити умови для експонування колекції архітектурних і скульптурних деталей з фондів Львівського історичного музею.
 

Чорна кам'яниця (пл. Ринок, 4) — пам'ятка архітектури національного значення, охоронний номер 326/3. Вона входить в Ансамбль історичного центру Львова, який 1998 року занесено до списку об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО. Будівля зведена у 1588–1589 роках і протягом XVII–XIX століть не раз перебудовувалася. Нині у будинку — експозиційні, фондові та службові приміщення Львівського історичного музею.

14.09.2016