Клімкін обговорив зі Штайнмаєром перспективи закону про «особливий статус».

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін відбув у Берліні переговори з німецьким колеґою Франком-Вальтером Штайнмаєром.

 

Про це повідомив посол України у Німеччині Андрій Мельник на своїй сторінці у twitter.

 

Темою для переговорів був "мінський процес".

 

Пан Штайнмаєр сказав на спільній із Клімкіним прес-конференції, що для забезпечення повноцінного "режиму тиші" треба негайно докласти значних зусиль. Німецький міністр висловив невдоволення перебігом втілення мінських домовленостей. "Гадаю, що жоден із залучених [до процесу] не є і не може бути задоволеним із імплементації мінських угод", – сказав Штайнмаєр, згідно з повідомленням Reuters.

 

Наступного тижня міністри закордонних справ Німеччини та Франції приїдуть в Україну для пошуку виходу з переговорного тупика. Новина не дуже добра для скептиків мінських домовленостей: Штайнмаєр планує дискутувати про закон щодо "особливого статусу" Донбасу, закон про місцеві вибори в ОРДіЛО, умови амністії. "Ми обоє знаємо, що багато роботи слід зробити, аби щонайближче підійти до цієї точки", – заявив міністр.

 

Штайнмаєр додав, що поки сторони не просунуться вперед, то деталей про час зустрічі у чотиристоронньому "нормандському" форматі чекати не слід. "Можемо зробити це, лише коли матимемо достатньо підстав", – зауважив міністр.

 

08.09.2016