Сміття звозитимуть на територію «Сільмашу».

 

22 липня, під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій вирішено облаштувати тимчасовий пункт перевантаження твердих побутових відходів на території ПАТ «Завод «Сільмаш», повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

«При облаштуванні пункту перевантаження сміття дотримані екологічні вимоги: він розташований за 1 км від житлових будинків, у закритому приміщенні, з бетонною підлогою. Є змога щоденно перевантажувати 600 тонн відходів. На сьогодні уже завезли розрівнювач і прес. Зі серпня працюватиме прес, а впродовж місяця змонтують лінію. Також планують встановити мобільні вагові комплекси і дизбар’єр для того, щоб відмивати колеса машин, які перевозитимуть сміття», –ідеться в повідомленні.

 

«Всі автомобілі, які в порядку експерименту заходили на територію, супроводжувалися громадськістю. Ми їх запрошували, щоб вони подивились саме приміщення. Громадськість була присутня при тому, як відбувається розвантаження і завантаження. Це відбувається протягом 15-20 хв і вивозиться. Про жодне спалювання сміття на території мова не йде. Все знаходиться на території закритого приміщення. Підлога повністю бетонна. Ми говоримо про тимчасове вирішення проблеми для міста», – розповів Іван Олексієвець, керівник проекту «Чисте місто».

 

Як повідомляв Z, у вересні цього року планується припинити вивезення львівського сміття до Києва та інших міст України та використати його для укріплення схилу Грибовицького сміттєзвалища у вигляді так званого сміттєвого каменю.

 

 

22.07.2016