«Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за теракт у німецькому потязі.

Мова йде про озброєного сокирою і ножем молодого чоловік, котрий напав на пасажирів приміського потяга, що прямував з німецького Тройхтлінґена до Вюрцбурґу (федеральна земля Баварія). Від його дій постраждало п’ятеро осіб.

 

 

«Інцидент стався близько 21:15 у понеділок, 18 липня. З невідомих поки що причин чоловік напав на пасажирів потягу. Він був озброєний сокирою і ножем», – розповів журналістам представник правоохоронних органів Баварії. За його словами, «кілька осіб отримали серйозні поранення». Відомо, що четверо постраждалих – туристи з Гонконгу.

 

Злочинець зумів покинути потяг і спробував сховатися від правоохоронців, але врешті був застрелений спецназом, оскільки чинив опір при затриманні

 

Міністр внутрішніх справ федеральної землі Баварія Йоахім Геррман в ефірі телеканалу ARD повідомив, що чоловік, котрий напав на пасажирів потяга, був уродженцем Афганістану. «Мова йде про 17-річного афганця. Про його мотиви ми поки що нічого сказати не можемо, все це було б спекуляцією», – сказав він. Герман також повідомив, що під час обшуку кімнати хлопця було знайдено намальований від руки прапор ІДІЛ.

 

Тим часом представники «Ісламської держави» через свою інформаційну аґенцію Amaq заявили, що «потяговий терорист» діяв за їхнім наказом. «Це боєць "Ісламської держави". Він вчинив свій атентат за нашим закликом здійснювати атаки в усіх країнах-членах коаліції, яка воює проти нас у Сирії та Іраку», – говориться в повідомленні Amaq, яке цитує німецький часопис Der Spiegel.

19.07.2016