Серед протестувальників, які блокують дорогу до кордону, вже є травмовані.

 

На Львівщині у пункті пропуску в Раві-Руській автомобіль в’їхав у натовп людей, які блокують рух транспорту у напрямку Польщі, повідомив депутат Львівської міськради та міський активіст Ігор Зінкевич на сторінці Варта-1 у мережі Facebook.

 

За словами Ігоря Зінкевича, один чоловік втратив свідомість, його забрала карета швидкої.

 

Про те, що спричинило наїзд, коментарі очевидців різняться. Так, одні кажуть, що машина належить польському консулу, і що мітингувальники почали її розхитувати і відірвали ручку.

 

«Побили консулу машину. Кидались на капот. Потім побили консула», – написав Олег Члек про інцидент у спільноті Польща-Україна транзит.

 

Інші користувачі соцмережі кажуть, що чоловік в’їхав з Польщі і від 9-ї ранку стояв на заблокованому переході, а потім вирішив проїхати через газон, де і наїхав на людей.

 

Як повідомляв Z, мешканці 30-кілометрової зони блокують під'їзди до КПП через те, що Польща тимчасово припинила малий прикордонний рух із Україною. Після обіду був розблокований ПП в Грушеві, проте в Краковці, Шегинях та Раві-Руській перетнути кордон неможливо.

 

Протягом найближчого місяця - до 2-го серпня - українці, які мешкають на прикордонних територях і раніше могли перетинати пункти пропуску за спеціальними дозволами, можуть потрапити до сусідньої країни лише на загальних підставах - за наявності візи. Заходи пов'язані з проведенням у країні саміту НАТО та забезпеченням безпеки цього заходу, а також з приїздом Папи Римського.

04.07.2016