Сьогодні, 20 червня, близько 15:00 години  в селі Бабче Богородчанського району внаслідок сильного вітру на жінку впало дерево. Потерпіла 1959 р.н.  померла ще до приїзду медиків. Жінка заховалась від грози під деревом, повідомили в ГУ ДСНС Івано-Франківської області.

 

Ще 4 мешканці Івано-Франківщини отримали травми – вивихи та переломи. Негода пройшла в окремих населених пунктах Надвірнянщини, Богородчанщини, Коломийського, Калуського, Тисьменицького і Тлумацького районів, а також в Івано-Франківську.

 

Через пориви вітру пошкоджено крівлі житлових та господарських будівель, зруйновано літнє кафе.

 

Внаслідок падіння дерева на газову трубу без газопостачання залишається один 90 квартирний житловий будинок в місті Калуш та 1 приватний житловий будинок в селі Боднарів Калуського району.

 

Без електропостачання – 2 насосні станції, які забезпечують водопостачання жителів міста Калуш, на даний час водопостачання м. Калуш забезпечено.

 

Підрозділами Управління ДСНС в області здійснено 24 виїзди для ліквідації наслідків ускладнення погодних умов, серед них: 13 виїздів по прибиранню повалених дерев з проїжджих частин доріг, ще 3 дерев повалених на легкові автомобілі, 1 дерева з газової труби, 1 дерева з будівлі церкви, 3 дерев з крівель житлових та адміністративних будівель.

 

До ліквідації наслідків негоди залучено 20 одиниць техніки та 67 чоловік Управління ДСНС в Івано-Франківській області.

20.06.2016