Громада звинувачує Міноборони у знищенні військового летовища.

На території Грабовецької об’єднаної територіальної громади розташоване колишнє військове летовище «Львів-2» площею 400 га. Воно зараз належить дочірньому підприємству Міністерства оборони, яке руйнує інфраструктуру аеродрому, заявив заступник голови Грабовецької об’єднаної територіальної громади  Богдан Ковальський, передає Щоденний Львів.

 

«Фактично зараз відбувається дроблення бетонної злітної смуги. Грубо кажучи, щоби ви зрозуміли, на території підприємства, де повинна здійснюватися діяльність із захисту повітряного простору нашої держави,  відбувається будівельно-руйнівна. Дробиться цей бетон, щебінь кудись продається», - сказав Богдан Ковальський.

 

Заступник голови Грабовецької об’єднаної територіальної громади сподівається на шум, який можуть підняти медіа, тому що влада громаду не чує. 

 

«Ми розглядали альтернативу як вирішити це питання. Адже, якщо здійснюється така діяльність, то ми маємо право звертатися до найвищої влади, до Президента, до міністра оборони. І ми вже це зробили», - зазначив голова ОТГ.

 

Територіальна громада вимагає, щоби ці землі були передані громаді, яка зможе там створити логістичний центр та залишити злітну смугу для будь-яких аварійних ситуацій в разі потреби, для цивільних та військових літаків.

 

Громада передала проект керівництву Львівської облдержадміністрації та Президентові, проте відповіді наразі не отримала.

27.05.2016