Депутатам за кошти бюджету куплять планшетів на 640 тис. грн.

Бюджетна комісія Львівської міськради погодила виділити з міського бюджету Львова 640 тис. грн на закупівлю планшетів для 64 депутатів, пише ЗіК.

 

До кінця наступного тижня у міськраді оберуть модель, технічні характеристики і підготують технічне завдання, щоб провести тендер на закупівлю планшетів, розповів директор ЛКП «Львівський центр інформаційних технологій» Андрій Вишневський, додавши, що процедури триватимуть приблизно 2–2,5 місяці.

 

«Сума із розрахунком до 10 тисяч. Планується, що це обладнання має працювати усю каденцію, тобто як мінімум п'ять років. Насправді кошти будуть виділятися безпосередньо після проведених торгів. Наразі це декларація "Не більше ніж"», – зазначив чиновник.

 

З його слів, остаточну суму погоджуватиме міськрада згідно із встановленими процедурами.

 

«Зараз весь світ рухається у сторону цифрових технологій. По-перше, це як мінімум економія друку – дуже багато паперу витрачається на підготовку пленарного засідання кожної сесії. Крім того, це зручно. Що носити зі собою кілька томів роздрукованого тексту – що носити із собою електронний пристрій. Ну, і в принципі уже назріла необхідність використовувати такі технологій», – пояснив він.

 

Андрій Вишневський також розповів, що для поширення проектів ухвал серед депутатів міськради, імовірно, використовуватимуть «хмарний сервіс».

 

Голова фракції УКРОП Ігор Телішевський вважає перехід на електронні носії правильним, адже на роздрук документів витрачаєтья не менше бюджетних коштів. Проте, додає він, варто ретельно вивчити питання вартості ґаджетів, і небідні депутати можуть самі придбати собі планшети.

 

Андрій Карбовник із фракції ВО «Свобода» вважає, що закупівля планшетів – марнування грошей, адже подані депутатами декларації вказують на те, що більшість обранців не потребують допомоги з бюджету.

 

Сергій Івах із фракції «БПП Солідарність» розповів, що для роботи йому необхідний планшет, тому він вже має свій.

 

Очільник фракції Української галицької партії Тарас Чолій розповів, що не має планшета, а якщо його куплять, то користуватиметься ним, хоча його і не вимагав. Він каже, що за каденцію витрати бюджету компенсуються, якщо порівнювати видатки на роздрук і електронні носії.

 

Перехід на електронний документообіг у міськраді підтримує і очільник фракції «БПП Солідарність» Петро Адамик.

 

«Реально підхід мав би бути таким: хто зголосився б купити, той собі купив би. А хто не може цього зробити, то йому треба купити. У мене ситуація така, що я міг купити», – сказав Петро Адамик.

 

Найстарший депутат Львівської міськради Юрій Кужелюк теж підтримує ініціативу закупити планшети. Юлія Хомчин із «Самопомочі» також вважає, що є велика необхідність у планшетах.

 

Ініціатива закупити планшети для депутатів належить секретареві ЛМР Анатолію Забарилу.

19.05.2016