Юрій Луценко – третій генпрокурор Порошенка.

Верховна Рада дала згоду на призначення генеральним прокурором Юрія Луценка.

 

"За" – 264 голосів. Фракція БПП дала 132 голоси (із 144), "Народний фронт" – 73 (із 81), "Відродження" – 23 (із 23), "Воля народу" – 17(із 19), "Опозиційний блок" – 3 (із 44), Радикальна партія – 1 (із 21), позафракційні – 15. Фракції "Самопомочі" та "Батьківщини" не дали Луценкові жодного голосу. Про це свідчать результати голосування на офіційному сайті ВР.

 

Виступаючи перед депутатами, Юрій Луценко зізнався, що йому "дуже неприємно", що через нього внесли поправки до закону про прокуратуру. "Я, безумовно, вважаю, що це не зовсім правильна практика, і ніколи б на це не пішов, якби зміг знайти людину, в яку повірив би президент, парламент і суспільство, що він може зламати нинішню неефективну і часто злочинну систему і має більше бажання це зробити, ніж я", – сказав Луценко, за повідомленням УНІАН.

 

Він додав, що свою "юридичну" освіту здобув "на лаві підозрюваного, на лаві засудженого".

 

Президент України Петро Порошенко, захищаючи перед депутатами кандидатуру Луценка, сказав: "Я упевнений в тому, що Юрій Віталійович Луценко має більше морального права зайняти цю посаду", – цитує "Інтерфакс-Україна".

 

12.05.2016