Посол Бельгії проведе урочистості на Микулинецькому цвинтарі.

 

У неділю, 24 квітня, на Микулинецькому цвинтарі, де поховані солдати бельгійського автобронедивізіону, які загинули у Першій світовій війні, відбудуться урочистості за участі посла Бельгії в Україні Люка Якобса, пише "Доба".

 

Церемонія вшанування пам’яті полеглих солдат Бельгійського автобронедивізіону розпочнеться о 17 год. на Микулинецькому цвинтарі.

 

О 18 год. в Українському домі «Перемога» відбудеться офіційне відкриття виставки «Бельгійський автобронедивізіон в Україні під час Першої світової війни» та «Перша світова війна у загальних рисах».

 

О 20 год. у Палаці Кіно відбудеться показ повнометражного фільму «Cafard» - це художня розповідь про кампанію автобронедивізіону в Галичині та їх подальшу одіссею додому, що заснована на історичних фактах. На показі буде присутній кінорежисер Ян Бюльтил та експерт АСМ Август Тірі.

 

Минулого року Тернопіль із офіційним візитом відвідав Військовий аташе Посольства Королівства Бельгія Дір Декостер, який з міським головою Тернополя Сергієм Надалом обговорював питання відновлення захоронення на Микулинецькому кладовищі бельгійських вояків бронедивізіону АСМ, які загинули та були поховані на цьому цвинтарі у часи Першої світової війни.

 

 

22.04.2016