Міністр фінансів мінятиме свою декларацію через знахідку офшорів.

Міністр фінансів Олександр Данилюк пообіцяв унести зміни до своєї декларації і вказати в ній приховану раніше інформацію про керівництво у двох кіпрських компаніях.

 

"Я вношу зміни до своєї декларації та хочу принести свої вибачення суспільству – всі ці дані мали бути коректно задекларовані мною з першої спроби”, – написав Данилюк на своїй сторінці у Facebook.

 

Міністр запевнив, що не займається бізнесом з 2010 року, тобто не займався підприємництвом на державній службі.

 

"Згідно з отриманою інформацією, я ще й досі залишився формально директором у трьох компаніях – дві компанії в Кіпрі та одна в Кайманових островах. Вони входили до групи компаній, якою я керував як один з директорів – тобто як найманій менеджер, що діяв в інтересах інвесторів. Я дав інструкції щодо виведення мене з керівних посад – і мої колишні партнери разом з юристами завершують відповідні процедури", – заявив Данилюк.

 

Чиновник додав, що й далі планує на міністерській посаді заопікуватися реформою публічних фінансів. Сподівається, що колізія з декларацією не дасть опонентам "жодного важеля для тиску", а також слугуватиме прикладом для інших.

 

21.04.2016