Депутата однієї з міських рад затримали на хабарі.

Працівники слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області спільно з оперативниками управління СБУ у Львівській області сьогодні, 13 квітня, затримали під час одержання неправомірної вигоди 55-річного депутата однієї з міських рад Львівщини, повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

 

«Депутат вимагав і отримав кошти у сумі 3700 доларів США від жительки одного з районів області за сприяння в оформленні документів на користування земельною ділянкою зі зміною її цільового призначення. Його затримали у приміщенні міської ради під час одержання неправомірної вигоди», – йдеться у повідомленні правоохоронців.

 

За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 КК України (Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років).

 

Тривають слідчі дії.

 

Як повідомляв Z, раніше на хабарі затримали депутата тернопільської міської ради, проте суд, урахувавши його розкаяння, присудив йому штраф, що дорівнює розміру отриманого депутатом хабара.

13.04.2016