Прокуратура повідомила про підозру другому фігуранту справи про закупівлю німецьких трамваїв.

За клопотанням прокуратури суд арештував спільника колишнього директора ЛКП «Львівелектротранс» Андрія Федоренка, підозрюваного у заволодінні бюджетними коштами, повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

 

Слідчі прокуратури Львівської області проводять розслідування за фактом заволодіння службовими особами ЛКП «Львівелектротранс» бюджетними коштами в особливо великих розмірах при закупівлі у 2007- 2008 роках трамваїв для потреб Львова.

 

Як повідомляв Z, 18 березня про підозру повідомлено колишньому директору ЛКП «Львівелектротранс» та раднику міського голови Андрієві Федоренку. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом 60 діб з можливістю внесення застави у сумі 6,8 млн грн.

 

У прокуратурі стверджують, що у нього був спільник – колега по роботі – що також брав участь в організації схеми поставки вживаних німецьких трамваїв за завищеними цінами. Унаслідок цього громада міста зазнала збитків на понад 2 млн грн.

 

Водночас іншому фігурантові справи – громадянину Л. – слідчі прокуратури також повідомили про підозру у вчиненні аналогічного кримінального правопорушення, а саме заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах, за ч. 5 ст. 191 КК України.

 

Учора, 23 березня, йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначено заставу в розмірі 6 млн 201 тис грн.

 

Наразі обидва підозрюваних перебувають під вартою.

 

Їм загрожує покарання від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Андрій Федоренко також є одним зі засновників Комітету підприємців Львівщини. Члени КПЛ виступили на його захист та називають дії прокуратури політичним замовленням.

24.03.2016