Сміттєсортувальна лінія, що коштувала 2 млн грн, перетворилась на металобрухт.

Сміттєсортувальна лінія, придбана Тернопільською обласною радою у 2009 році за 2 млн грн, заіржавіла та, імовірно, вже непридатна до роботи, розповів голова облради Віктор Овчарук сьогодні, 21 березня, під час звіту за 100 днів роботи, передає Терен.

 

«Маємо проблему, що висить на облраді – це сміттєсортувальна лінія, яку хотілося б запустити. Але обладнання за 7 років практично вийшло з ладу. На відновлення треба значні кошти. Вона вже, мабуть, заіржавіла», – сказав Віктор Овчарук

 

Сміттєсортувальну лінію у 2009 році депутати Тернопільської облради купили у Буську на Львівщині за ініціативою тодішнього голови ради Олексія Кайди. Обладнання тривалий час зберігали на підприємстві, проте це коштувало грошей. Тому лінію врешті перевезли на Тернопільщину. Планували запустити у Скалаті Підволочиського району, але громада не захотіла такого «сусідства» у закинутому кар’єрі. Не знайшлося охочих і в інших районах. Натомість міській раді Тернополя депутати лінію «подарувати» не захотіли.

 

«Я хочу створити комісію, щоб вона визначила придатність сортувальної лінії. Потім це питання треба винести на обговорення, і нехай громадськість приймає рішення, хто буде відповідати за ці речі», – додав Віктор Овчарук.

21.03.2016