Сьогодні вітер може ламати дерева.

За прогнозами Львівського обласного центру з гідрометеорології України на території Львівської області сьогодні, 18 березня, вдень місцями очікуються пориви північно-західного вітру 15 – 20 м/с, повідомили у прес-службі ДСНС України у Львівській області.

 

Рятувальники нагадують, як поводитись за сильних поривів вітру: варто зачинити всі вікна, прибрати з балконів і лоджій предмети, що можуть випасти, приміщення знеструмити.

 

«Вітряна погода в міській місцевості небезпечна не лише ймовірним переохолодженням, але і можливими небезпечними явищами. Тому закликаємо наших мешканців одягатись тепло, зважаючи на холодний вітер, щоби не застудитись», – додали рятувальники.

 

Також вони нагадують, щона вулиці під час вітряної погоди варто триматись подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев, будівель, а за можливості краще сховатись в найближчому приміщенні або природному укритті. Варто уникати і перебування поблизу великих дерев.

 

«При падінні дерев чи гілок, травмуванні людей тощо негайно інформуйте Службу порятунку за номером 101», – нагадали в ДСНС.

18.03.2016