Іранська авіакомпанія придивляється до аеропорту ім. Данила Галицького.

Авіакомпанія Mahan Air вже наприкінці березня розпочне польоти з Києва у Китай та Індію. Представники перевізника заявили, що розглядають також можливість започаткувати рейси зі Львова або з Одеси, пише Економічна правда.

 

Наразі іранська компанія домовилась про співпрацю UM Air, рейси з Києва до Дубая, Бангкока, Делі, Куала-Лумпуру, Пекіна, Шанхая та Гуанчжоу з пересадкою в Тегерані виконуватимуться літаками обох компаній.

 

Основний власник Mahan Air Родріг Мерхеж сказав, що, до прикладу, переліт в Делі і назад в економ-класі коштуватиме близько $400, у напрямку Китаю - $650.

 

Ціна, за його словами, побудована на вивченні цін конкурентів і знижена на $100. Зробити це компанії дозволяє дешеве іранське паливо, що практично субсидує держава.

 

Рейси з Києва виконуватимуться тричі на тиждень, у подальшому можуть з’явитись і рейси зі Львова або з Одеси, кажуть в компанії, офіційне представництво якої відкриється в Україні за півтора-два місяці.

 

Компанія Mahan Air заснована в Ірані у 1992 році, а в країнах Європи з’явилась на початку 2000-х: у 2002 – в Дюссельдорфі (Німеччина), у 2004 і 2006 – у Бірмінгемі та Манчестері відповідно. Зараз в компанії є понад 60 літаків, 6 тис. працівників і 5,7 млн пасажирів, перевезених лише минулого року.

14.03.2016