Протягом тижня містяни можуть безкоштовно пройти обстеження для виявлення глаукоми.

Протягом 10-18 березня березня у кожній поліклініці Львова усі охочі зможуть пройти безкоштовне медичне обстеження на виявлення глаукоми в рамках Всесвітнього дня боротьби з глаукомою (6 березня), розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб, інформує Гал-інфо.

 

«Завжди дешевше і легше лікувати захворювання на ранніх стадіях. У Львові часто пацієнти звертаються за допомогою дуже пізно. Я закликаю усіх  пройти обстеження, і якщо хвороба таки є, то вчасно призначити лікування», - зазначив Володимир Зуб.

 

Глаукома - це група захворювань органу зору, спільними ознаками яких є підвищення внутрішньоочного тиску, а спільними наслідками - атрофія зорового нерву зі специфічними змінами поля зору.

 

«Глаукома на початкових стадіях протікає безсимптомно і тільки на пізніх стадіях проявляється помітним звуженням поля зору та зниженням гостроти зору, аж до сліпоти. Єдиним попередженням цього захворювання є вчасна профілактика. Найбільший ризик захворіти на глаукому мають люди старші 40 років», - додав Володимир Зуб.

 

За словами Тетяни Смаль, головного позаштатного спеціаліста управління охорони здоров’я з офтальмології, цього року у Львові є 3066 людей із захворюванням глаукоми,  минулого року ця цифра становила 3079.

 

«Усі обстеження у спеціальному глаукомному кабінеті проводяться безплатно. Окрім того, в центрі мікрохірургії ока операції також проводяться безплатно, пацієнт платить лише за розхідні матеріали, а це близько 1 000  гривень.

 

Операція на глаукому є недорога і якщо порахувати,  скільки пацієнт витратить на лікування, тобто на придбання спеціальних капель, то провести операцію є в рази дешевше», – додала Тетяна Смаль.

 

Лікарі закликають один раз на рік  проходити відповідні обстеження.

10.03.2016