Під облрадою «плаває» катамаран, активісти розклали шини.

Сьогодні, 3 березня, під Тернопільською обласною радою, де відбувається засідання сесії, зібрались активісти, які виступають проти будівництва ГЕС на Дністрі. Вони нагадують депутатам про правильні рішення, пише Терен.

 

Члени Молодіжного націоналістичного конгресу стояли поряд із входом в адміністрацію з плакатами «Депутат, не вбивай Дністер!», «Краще почуйте нас», «Врятуйте Дністер». Протестувальники проти ГЕС принесли під обласну раду, окрім плакатів, шини і навіть катамаран.

 

«Туризмом я займаюся вже більше тридцяти років. Більше двадцяти років я пропагую активний відпочинок – сплави по Дністровському каньйоні. Є гарні місця, відносно дикі, не знищені цивілізацією. Тому я багатьом тернополянам показував альтернативу активного відпочинку саме в себе під боком. Дністровський каньйон – це не вирішення якоїсь сільради, якогось Івана з городом на Дністрі чи навіть не обласної ради. Це – мінімум європейського рівня цінність, можливо, навіть світового. Депутати, чиновники зобов’язані його охороняти», –  розповів турист та громадський активіст Борис Гора.

 

Як повідомляв Z, створена у Тернопільській обласній раді депутатська комісія вирішила рекомендувати сесії заборонити будівництво ГЕС у верхів’ї Дністра.

03.03.2016