СБУ та НАБУ викрили масштабну корупційну схему в обласних прокуратурі та поліції.

Співробітники Служби безпеки України спільно з Національним антикорупційним бюро та внутрішньою безпекою поліції провели багатоходову спецоперацію та викрили масштабну корупційну схему, організовану високопосадовцями прокуратури та поліції у Тернопільській області, повідомили в прес-центрі СБУ.

 

Правоохоронці задокументували факти систематичного вимагання хабарів за закриття кримінальних проваджень на стадії досудового розслідування та встановили особи одинадцяти тернопільських правоохоронців, причетних до корупційної схеми.

 

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, проводяться понад сорок обшуків.

 

Зокрема, у службовому кабінеті заступника прокурора Тернопільської області вилучено $50 тис., за місцем проживання заступника начальника головного управління поліції знайдено гранати та набої різного калібру.

 

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх місцевих правоохоронців, задіяних у корупційній схемі.

25.02.2016