Ярош розповів, хто увійшов до його нового руху.

Сьогодні, 24 лютого, екс-провідник Правого сектору Дмитро Ярош презентував у Львові свій новий проект – національний рух «Державницька ініціатива Яроша (ДІЯ)». Наразі, за його словами, розглядається декілька кандидатур на лідера львівського осередку руху, передає ЗіК.

 

«Ми взагалі хочемо започаткувати рейтингову систему призначень у русі, доволі прозору і публічну. Ми розуміємо всю складність у Львові партійно-політичної ситуації. Львів завжди вирізнявся великим набором політиків», – сказав він.

 

Дмитро Ярош повідомив, що сьогодні відбудеться нарада провідного активу. «Відповідно, там рішення буде прийнято і озвучено», – зазначив лідер новоствореного руху.

 

Також він наголосив на тому, що ДІЯ не є політичним рухом, але кілька політичних сил до її складу таки увійдуть, пише Щоденний Львів.

 

«Йдеться про рух, який би віддалено нагадував НРУ перед здобуттям Незалежності України. Тобто об’єднання людей різних ідеологічних  та політичних спрямувань, без відмінностей у мові та конфесійних приналежностях», - пояснив Дмитро Ярош.

 

«У суботу ми зустрілися в Києві з особами, які представляють рух «За суверенітет та розвиток», куди входять суддя Конституційного суду Віктор Шишкін, Тарас Стецьків. Попередньо ми побачили, що принципових розходжень у нас нема. Також «Самооборона Майдану», рух «Вільні люди», Андрій Левус, Сергій Висоцький, Спілка офіцерів України на чолі з генералом Олександром Скіпальським долучилась до цього. Ну й той актив, який пішов з Правого сектора своїм шляхом», - розповів Дмитро Ярош про потенційних членів руху.

 

Він також зазначив, що назва руху йому не подобається, але хтось має взяти на себе персональну відповідальність.

 

ДІЯ готова делегувати своїх членів до рад різних рівнів під час дострокових виборів, але все залежатиме від термінів, сказав Дмитро Ярош.

 

«Якщо політична криза не закінчиться і вибори будуть у травні, то навряд чи ми будемо готові сформувати якийсь партійний пул та провести туди своїх людей. Якщо процес затягнеться, то на осінь ми будемо більш підготовлені.  Але бажання у наших людей йти в депутати є», – зазначив він.

24.02.2016