У районних центрах області створять поліцейські станції.

У Тернопільській області у невеликих містах та селищах створять 21 поліцейську станцію. Перші відкриють вже за два тижні, розповів тимчасовий виконувач обов’язків начальника Головного управління Національної поліції на Тернопільщині Олександр Богомол, передає видання За Збручем.

 

«У нас випадали з-під контролю невеликі міста і селища, як Копичинці, Хоростків, Вишнівець, Дедеркали, Більче, Золоте та інші, які потребували нашої уваги. Через програму реформування по об’єднанню громад вирішено запустити пілотний проект на території нашої області по створенню поліцейських станцій. 21 станція буде по всіх невеликих районних містечках, де є об’єднанні громади.

 

З більшістю селищних голів ми обговорили цю ситуацію. На станціях буде працювати декілька поліцейських, які будуть нести цілодобове чергування, вони будуть забезпечені транспортом і пальним за рахунок місцевого бюджету.

 

В нашій області найбільше об’єднаних громад і держава для розвитку цих громад дає значні кошти. Ми хочемо, щоб ці гроші використали ефективно, щоб на території громад були поліцейські станції. Приміщення є, необхідно їх привести до пуття: меблі закупити і необхідну техніку. Нашу ідею підтримала і голова Нацполіції, і керівник області, і облрада», – розповів Олександр Богомол.

 

Такий пілотний проект реалізовуватимуть вперше в Україні. Через два тижні, за словами Олександра Богомола, поліцейські станції мають  запрацювати у Вишнівці, Микулинцях і Золотому Потоці. А за два місяці вони будуть у 21 населеному пункті.

 

«На те, щоб провести адміністративну реформу необхідно рік-півтора, і на цей період в об’єднаних громадах за порядком слідкуватимуть поліцейські. Поліцейські станції перебуватимуть на балансі місцевих громад, і з часом їх можна буде використати для розміщення поліцейської варти чи шерифів», – додав керівник обласної поліції.

23.02.2016