Регіональна філія Укрзалізниці купила вугілля у поляків.

Регіональна філія «Львівська залізниця» ПАТ «Українська залізниця» 11 лютого замовила АТ Любельське вугілля «Богданка» (Польща) кам’яного вугілля на $256 тис., йдеться у «Віснику державних закупівель», пишуть Наші гроші.

 

До 29 лютого поляки поставлять 3 тис. тонн вугілля марки ДГ (13-50). На момент розкриття пропозиція переможця коштувала 7,40 млн грн.

 

Вугілля придбали по $83,5 за тонну, або 2 413 грн. з доставкою на склад залізничників на умовах DАР, що передбачає транспортування коштом постачальника.

 

Військова частина 1498 Державної прикордонної служби України 5 лютого купила його майже за такою ж ціною – по 2 390 грн.

 

Єдиним допущеним до участі конкурентом було ТОВ «Торговий Дім «Тепло» із ціною 2 820 грн./т.

 

ТОВ «Західукрпостач» не допустили до торгів через претензії до документів.

 

Заявку ТОВ «ТПК «Укрпроменерго» відхилили через кримінальне провадження. Його розпочали після затримання вагонів з вугіллям, власником якого було ТОВ «Верхаус», а вантажоодержувачем – «Укрпроменерго». За даними слідства, фірма «Верхаус» розташована на окупованій території і перераховує частину прибутку на рахунки «ЛНР».

 

ПП «Нова перспектива» не допустили до конкурсу через невідповідний гарантійний строк, не зазначеного виробника та кримінальне провадження за фактом фіктивної поставки товару на ДП «Нововолинський РМЗ».

 

Усі відхилені пропозиції були дорожчими за переможця.

 

Польська компанія «Lubelski węgiel «Bogdanka» володіє великою шахтою «Богданка» біля Любліну. Головою правління є Збігнев Стопа. Досі вона не вигравала державних тендерів в Україні.

19.02.2016