Пузиревський поділився секретом, як уникнути штрафу від патрульних.

Начальник патрульної поліції Львова Антон Пузиревський розповів, що за багато правопорушень передбачено усне попередження, тож за першу провину штрафу можна уникнути, якщо не проявляти неповагу до патрульних і не чинити опору, пише Високий замок.

 

«Раніше ми зазвичай попереджали людей про правопорушення, а коли почали штрафувати, з’явилося незадоволення. Ми сервісна служба, а не каральний орган. Якщо порушник йде на контакт, поводиться культурно, адекватно,  ми ставимося лояльно і у деяких випадках обходимося зауваженнями, йдемо назустріч. А щодо людей, які не вперше створюють конфліктні ситуації і намагаються уникнути покарання, діємо рішуче. Якщо починаються суперечки, повчання, а це неповага до працівника поліції, тоді без варіантів – штраф. Ми місяць виховували наших громадян, робили зауваження, переконували, але це не дало результату», – пояснив Антон Пузиревський.

 

За його словами, на першому місці – штрафи за неправильне паркування, на другому – водіння у нетверезому стані.

 

«До нового року – 817 випадків, за січень – 200 випадків, у лютому вже є 109 таких порушень. Водія напідпитку можуть позбавити прав або виписати штраф – 3400 грн (це вирішує суд). Думаю, покарання за це порушення має бути жорсткішим. Нам часом закидають, що ми молоді, вчилися два місяці, чого, мовляв, могли за цей час навчитися. Однак лише 0,06% складених протоколів суд скасував. Наприклад, був випадок, коли жінка поїхала під знак. Згодом з’ясувалося, що вона везла до лікарні дитину з травмою ока. Ми пішли назустріч і скасували цей штраф», – сказав керівник патрульної поліції Львова.

 

Він також розповів, що на пішоходів, які переходять дорогу у недозволених місцях, краще діє зауваження через гучномовець, аніж штраф у 51 грн, адже тоді всі звертають на нього увагу.

 

Антон Пузиревський поділився й інформацією про те, скільки заробляють патрульні.

 

«Поліцейський отримує 8 тисяч грн, інспектор (офіцер) – 8 тисяч 100 грн, заступник командира роти – 9 тисяч, командир роти – 10 тисяч грн, заступник командира батальйону – 11 тисяч, командир батальйону – 12 тисяч. Я отримую 13 тисяч грн», – сказав Антон Пузиревський.

18.02.2016