Карантин у школах продовжено.

У Львові та Івано-Франківську через зростання захворюваності на грип продовжили карантин у школах та позашкільних закладах. У Львові – до кінця тижня, до 5-го лютого включно, а в Івано-Франківську діти мають піти на навчання в четвер, 4-го лютого.

 

У Львові, розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб, за минулий тиждень було найбільше хворих - 9005 осіб (на 3000 більше, ніж за попередній тиждень), з них 50% - діти, передає Zaxid.net.

 

Загалом Львів перейшов епідпоріг, оскільки в місті фіксують 119 хворих на 10 тис. населення, при епідпорозі - 108 хворих на 10 тис. населення.

 

Водночас головний санітарний лікар Львова Віктор Виннар стверджує, що це ще не епідемія грипу і потреби оголошувати карантин в місті поки немає. З його слів, найбільше хворих серед дітей 3-6 та 7-14 років, тому й прийняли рішення обмежити тимчасово навчання в школах.

 

А дошкільні заклади можуть кожен індивідуально вирішувати, чи закривати групи, це рекомендують робити, якщо хворіє 30% дітей у групі.

 

Володимир Зуб додав, що уже з понеділка, 8 лютого, сподіваються відновити навчання у школах.

 

В Івано-Франківську міський голова Руслан Марцінків підписав розпорядження, згідно з яким школярі мають вийти на навчання 4-го лютого, передає Репортер.

 

Також нині мають розглянути питання карантину і в Тернополі.

 

Як повідомляв Z, у Львові від грипу вже померли 5 людей.

02.02.2016