Виконком визначився з бюджетом розвитку.

Сьогодні, першого лютого, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив бюджет розвитку міста на 2016 рік, повідомили в прес-службі ЛМР.

 

Усього в бюджеті розвитку міст на 2016 рік передбачено 1 200,1 млн грн.

 

Так, кошти бюджету розвитку скерують на реалізацію низки культурних заходів у зв’язку з отриманням статусу «місто літератури ЮНЕСКО». Також планується відкриття двох медіатек, створення сучасних інтерактивних класів у школах.

 

«Ми хочемо створити перший у місті комунальний спортивний стадіон на Кастелівці. На це передбачається 1 млн грн. Це будуть перші у місті сучасні легкоатлетичні бігові доріжки, баскетбольний майданчик, тенісні поля тощо», – розповіла директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич.

 

За її словами, за 31,4 млн грн планується провести будівництво спеціалізованого ігрового майданчика для занять спортивними іграми на пісочному покритті на вул. Кавалерідзе, реконструкцію спортивного комплексу «Юність». На капітальний ремонт п’яти басейнів у школах Залізничного та Личаківського районів виділено 12 млн грн, зокрема: СЗШ №65 на вул.Роксоляни, 35 – 3,7 млн грн, ЛНВК «Школа І ступеня-гімназія» – 3,6 млн грн, СЗШ № 99 – 3,9 млн грн.

 

«Львів спільно з Вроцлавом здобув титул Європейської столиці культури 2016 року, у грудні 2015 року Львів отримав статус «місто літератури ЮНЕСКО». Тому вперше за багато років капітальні видатки на галузь культури передбачаються у 5 разів більші – 33,1 млн грн», – наголосила Ірина Кулинич.

 

Також міськрада планує оновити Львівський академічний театр імені Леся Курбаса, Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки, Перший український театр для дітей та юнацтва, театр «Воскресіння», ЛКП «Культурно-мистецький центр «Супутник», Львівський кіноцентр.

 

У 2016 році планується створення двох медіатек на Сихові і в Рясному, оновлення приміщень п’яти дитячих та восьми дорослих бібліотек, відкриття музею «Територія Терору», будівництво візит-центру, реставрація експонатів в Музеї народної архітектури та побуту – на це передбачено 5 млн грн.

 

Ще за 5 млн грн буде закуплено обладнання для створення сучасних кабінетів фізики, хімії та біології у школах, а 45 млн грн витратять на капітальні ремонти санвузлів, харчоблоків, заходи з енергозбереження у навчальних закладах.

 

Також у бюджеті розвитку переджбачено 36,5 млн грн на відкриття соціального гуртожитку для дітей-сиріт на вул. Угорській, а 20 млн грн – на будівництво будинку сім’ям загиблих військовослужбовців та учасникам АТО.

 

50 млн грн виділено на оновлення міського електротранспорту: придбання низькопідлогових тролейбусів та трамваїв. На встановлення гідрозатворів в каналізаційній мережі центральної частини міста передбачається витратити 20 млн грн, каналізування 12 вулиць коштуватиме 55,6 млн грн.

 

На будівництво та капітальний ремонт доріг міста виділено 219 млн грн, а на завершення будівництва трамвайної лінії на Сихів – 68,3 млн грн.

 

Капітальний ремонт зовнішнього освітлення пішохідних переходів та будівництво нових велодоріжок – Львів-Брюховичі коштуватиме 17,6 млн грн. Облаштування площ, впорядкування громадських просторів у кожному районі міста та благоустрій парків обійдеться у 44 млн грн.

01.02.2016