В ОДА знайшлих винних у відсутності коштів на ремонт доріг – це гірники.

Заступник голови облдержадміністрації Ростислав Замлинський заявив, що Львівщина – єдиний регіон з чотирьох, що беруть участь в експерименті з ремонтом трас державного значення,що не виконав у січні план надходжень митних платежів, повідомили в прес-службі Львівської ОДА.

 

Причиною ситуації, сказав Ростислав Замлинський, є кількамільйонні втрати від перекриття шахтарями дороги до міжнародного автомобільного пункту пропуску «Рава-Руська».

 

«Як наслідок, блокування призвело до відсутності коштів на ремонт доріг, які Львівщина могла б отримати від перевиконання митних платежів. Це також призвело до того, що наша область – єдина серед чотирьох регіонів України, де реалізується експеримент з ремонту автомобільних трас, не виконала цього місяця плану з надходження митних платежів», – заявив чиновник.

 

У прес-службі ЛОДА додали, що щоденно через блокування траси «Львів-Рава-Руська» митниця недотримувала близько чотирьох мільйонів гривень, тому що підприємці шукали інші пункти пропуску для перетину кордону.

 

Як повідомляв Z, протягом січня гірники ДП "Львіввугілля" кілька разів перекривали трасу Львів-Рава-Руська з вимогою погасити їм заборгованість з виплати зарплати. 21 січня їм заплатили за листопад і частково - за грудень.

29.01.2016