Минулоріч на митниці викрили і звільнили 9-х хабарників.

У Львівській митниці розповілипро проведення люстрації керівного складу: наразі перевірку пройшли лише 15% посадовців, розповів керінвик Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук, передє Zaxid.net.

 

Двох керівників, за словами Левка Прокіпчука, звільнили за законом про очищення влади, одного – за корупційні правопорушення. Щодо ще п’ятьох співробітників матеріали передали до правоохоронних органів.

 

Він додав, що протягом минулого року серед львівських митників виявили 9 хабарників – усіх звільнили, а щодо двох є навіть вироки суду.

 

Найбільший хабар, який вдалося зафіксувати, каже очільник Львівської митниці, це 10 тисяч гривень. Найчастіше кошти на пунктах пропуску чи внутрішніх митних постах вимагають за заниження митної вартості товару або його неоподаткування, за перевезення забороненої кількості тютюнових виробів тощо.

 

Митники просять усіх, кого спіткало хабарництво на митних постах чи пунктах пропуску, одразу повідомляти їх.

 

«Людина, яка на кордоні потрапила в таку ситуацію, може зателефонувати в локальний моніторинговий центр. На митниці на кожному приміщенні є телефони як лого-сервісу «Пульс», так і локального моніторингового центру. Вона може повідомити за цими телефонами і оперативно будуть вжиті заходи для того, щоби тих людей, які вимагають хабара, відсторонити», – запевнив Левко Прокіпчук.

27.01.2016