Медики таки випросили у Садового карантин.

Сьогодні, 26 січня, о 16.00 год. відбулося позапланове засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Львівської міської ради, на якому заслухали головного державного санітарного лікаря Львова, начальника управління охорони здоров’я ЛМР і управління освіти ЛМР. Комісія вирішила запровадити карантин у школах міста з 27 січня до другого лютого.

 

 

Міський голова Андрій Садовий підписав відповідне розпорядження, що поширюється на загальноосвітні заклади всіх типів і форм власності, а також на позашкільні заклади освіти.

 

«Враховуючи ситуацію із захворюванням на грип і ГРВІ, які ми моніторимо щодня, бачимо, що за звітний тиждень, з 18 до 24 січня у Львові захворіли 6 тисяч 30 осіб, проти 4 тисяч 534 особи попереднього тижня. Інтенсивний показник на 10 тис. становить 80,3, тобто епідемічний поріг для тижня не перевищений. Але якщо візьмемо вікову групу дітей 3-6 років, у нас є перевищення епідпорогу в 1,2 рази. Вікова група 7-14 років – перевищення в 1,8 рази. Це насторожує, що захворюваність на ГРВІ, у тому числі на грип, не зменшується, а має тенденцію до зростання», - прокоментував ситуацію головний державний санітарний лікар міста Віктор Винар.

 

Начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб у свою чергу нагадав містянам про те, як уберегтись від зараження: частіше мити руки, особливо після відвідування громадських місць, транспорту, супермаркетів, не переохолоджуватись, вживати вітамінізовану їжу: фрукти, часник, цибулю, калину, малину, мати повноцінний відпочинок.

 

«Треба правильно поводитися, якщо є перші ознаки захворюваності. Не можна прикривати при кашлі рот рукою, треба користуватися хустинкою або кашляти в рукав, щоб інфекція не потрапляла на руки. При перших симптомах захворювання треба починати лікування, звернутися до лікаря і не йти на роботу, щоб не інфікувати колег. Якщо діти захворіли, їх не треба вести в садочок, як би важко не було, щоб дитина не інфікувала інших здорових дітей», - зазначив Володимир Зуб.

 

Щодо Львівської області, то через перевищення епідпорога із захворюваності на грип та ГРВІ на карантин закрили вже 164 школи, повідомила заступник начальника відділу епіднагляду та профілактики інтенсивних захворювань ГУ Держсанепідслужби у Львівській області Вікторія Нижник, передає Вголос.

 

Найгіршу ситуацію спостерігають у Сокальському районі, де закрито 67 шкіл.

 

На другому місці – Дрогобицький район, де заходи обмежувального характеру введено у 62-х навчальних закладах.

 

У Червонограді на карантині 15 шкіл, у Дрогобичі та Стебнику – 14. У Сколівському районі тимчасово не працює одна школа.

 

Як повідомляв Z, від грипу на Львівщині померли троє людей.

26.01.2016