Дітей в обласній лікарні лікуватимуть на 9 грн в день.

Для Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні у бюджеті області на медикаменти передбачено у два рази менше коштів, як в попередньому році. Якщо у грудні 2015 року на медикаменти на одну дитину в один день було (разом з благодійними внесками) 26 грн, то тепер буде 9 грн, написала на своїй сторінці в мережі Facebook лікар-педіатр, голова громадської ради при Департаменті охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Оксана Манюх.

 

За словами лікаря, лікарня на межі вибуху, медики думають про страйк, бо не бачать можливості працювати в таких умовах.

 

«На 9 грн сьогодні можна собі купити одну баночку синьки або півкатетера для довенного введення, або одну баночку для аналізу сечі. При тому, що на 1 дитину в 1 день у відділенні реанімації щонайменше треба до 5 тис. грн, і це ще в кращому випадку. Благодійні внески - не беріть. Знову всі витрати перекладають на плечі батьків, а лікарі знову будуть найгіршими людьми на світі, бо не зможуть забезпечити лікування. Щоб Ви на ці гроші лікувались!», – написала Оксана Манюх.

 

Окрім того, за словами лікаря, за кодом бюджетної класифікації 2210 лікарня отримає від депутатів 470 тис. грн, хоча тільки на медичний кисень потрібен мільйон гривень, а на пальне – 400 тис.

 

«Ремонти робити – заборонено. Як прорве труба чи обвалиться штукатурка , то не ремонтувати, бо покарають. Навіть за благодійні внески- ремонт робити не можна.

 

Зарплату медичним працівникам теж врізали на 1,5 млн грн. Індексації заробітної плати не буде, бо немає на це коштів. Може ще б платний вхід на роботу зробили? В таких умовах ми дітей рятувати не можемо», – додала Оксана Манюх.

21.01.2016