Завершився перший етап будівництва двоколійного Бескидського тунелю.

У середу, 21 січня, залізничники святкуватимуть завершення першого етапу будівництва Бескидського тунелю через Карпати, повідомили в Міністерстві інфраструктури України.

 

Двоколійний Бескидський тунель – сучасний залізничний тунель завдовжки 1882 метри, що стане другим за протяжністю в Україні. Його будівництво розпочали 2013 року. Новий тунель розташований поряд зі старим, часів Австро-Угорської імперії, що має лише одну колію, що значно знижує пропускну здатність шляху, який належить до Пан’європейського транспортного коридору і проходить територією Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини та України.

 

Для України Бескидський тунель має стратегічне значення, оскільки через нього до Європи прямує половина транзитних вантажів. Тунель-дублер матиме вже дві колії, а замість 40 км/годину, тут можна буде розігнатись і до 70 км/годину.

 

Кошторис Бескидсього тунелю становить 102 мільйони євро, а відкриють його повністю вже 2017 року.

 

В урочистостях з приводу завершення першого етапу будівництва тунелю на перегоні Бескид-Скотарське у Карпатах окрім Андрія Пивоварського та Генадія Зубка також візьмуть участь заступник міністра інфраструктури Микола Снітко, виконувач обов’язків голови правління ПАТ «Українська залізниця» Олександр Завгородній, керівник Львівської залізниці Богдан Піх, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, голова Закарпатської облдержадміністрації Генадій Москаль.

19.01.2016