Клімкін сподівається на створення умов для місцевих виборів в ОРДіЛО.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін розповів очільникам дипломатичних відомств Європейського союзу про стан виконання мінських домовленостей. Ішлося про недотримання Росією і підтримуваними нею бойовиками взятих на себе зобов'язань, інформує прес-служба МЗС.

 

Зустріч відбулася у рамках засідання "Україна + Друзі України в ЄС", організованого Данією. У розмові брали участь представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріка Могеріні, комісара ЄС з питань ЄПС та переговорів з розширення Йоганнес Хан, а також глави зовнішньополітичних відомств переважної більшості держав-членів ЄС.

 

Клімкін наголосив на важливості досягнення прогресу щодо деескалації та створення належних умов для проведення місцевих виборів в ОРДіЛО для забезпечення успішної імплементації усього комплексу заходів, передбачених мінськими домовленостями.

 

Дипломати також обмінялися думками щодо зони вільної торгівлі, котра почала функціонувати з 1 січня, "з урахуванням дискримінаційних торговельних обмежень і санкцій, запроваджених РФ проти України". Сторони також обговорили перебіг реформ в Україні.

 

"У ході дискусії з боку держав-членів та керівництва інституцій ЄС було наголошено на незмінній солідарності з Україною в питанні відновлення миру та територіальної цілісності нашої держави. Також було відзначено досягнутий прогрес України у реалізації реформ та готовність країн ЄС надавати подальшу підтримку нашій країні на цьому шляху", – запевняють у МЗС. 

 

18.01.2016