Львів чекає на 1300 школярів зі Сходу та Півдня України.

Протягом зимових свят Львів відвідають 1300 школярів зі сходу та півдня України, повідомили в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

 

Серед гостей чекають на дітей з Маріуполя, Рубіжного, Добропілля, Волновахи, Сєвєродонецька, Новоайдара, Костянтинівки та Краматорська.

 

Також запрошені на свята до Львова школярі з Харківської, Запорізької, Черкаської, Херсонської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Миколаївської, Полтавської, Одеської областей та з Києва і Черкас. Планується, що гості житимуть у місцевих родинах або в туристично-краєзнавчих центрах.

 

«Гостей долучать до різдвяних традицій в Галичині, поглиблять знання української мови, будуть вчити колядок, щедрівок та різдвяних привітань. Також запросять на святкові богослужіння та божественні літургії у храмах Львова та області.

 

Учні відвідають Олеський замок, проїдуть по Золотій Підкові Галичини, у заповідники Розточчя і Тустань. Візьмуть участь у вертепах, відвідають святкові різдвяні концерти, фестивалі дитячої творчості», – розповіли про програму в адміністрації.

04.01.2016